Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Rózsafüzér nyitható tasakban - kék

Rózsafüzér nyitható tasak

7.00€  6.30€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
A keresztény hit kialakulása és védelme - Kránitz Mihály

A keresztény hit kialakulása és védelme - Kránitz Mihály
Személyek, események és korszakok a teológia fejlődése során
A hit megvallása és kinyilvánítása a kereszténység lényege. Ennek a meggyőződésnek az alapja az Isten Fia, Jézus Krisztus, akiről 2000 év óta tesz tanúságot az Egyház. Az evangélium hirdetése mellett feladata a hit tartalmának őrzése, védelme és továbbadása is. A keresztény történelem századaiban azonban - az ókorban, a középkorban és a modern korban is - ez különféleképpen valósult meg. Ennek nyomon követése hasznos ismerettel ajándékozza meg a hívő és a kereső embert egyaránt.
A mai posztmodern világban egyre jobban szükség van a biztos keresztény tanításra, mely tartást, értelmet és helyes meggyőződést ad a változó és divatos szellemi irányzatok világában. A tanulmánykötet ennek érdekében rávilágít a keresztény hit továbbadásának kezdeteire, fejlődésére és tisztaságának gondos, gyakran féltő őrzésére.
KRÁNITZ MIHÁLY, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezetője, dékánja szakavatott módon, magyarázatokkal, elemzésekkel, eredeti szövegek és gondolkodásra késztető képek segítségével az egyház belső világának kevésbé ismert területeire vezeti az olvasót.
248 oldal, 17x24cm, keménytáblás.
Folytatás