Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Rózsafüzér  fémdobozban - Ferenc pápa

Rózsafüzér fémdobozban -

7.00€  6.30€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
Úton a Beteljesedéshez "B" év - Rózsa Huba

Úton a Beteljesedéshez "B" év - Rózsa Huba
Magyarázatok az "B" liturgikus év olvasmányaihoz

Az „A”, „B” és „C” év vasárnapjainak szentmise-olvasmányai különleges sorozatot alkotnak. Az olvasmányok valamennyi szentírási szövege az Ószövetségből való, a húsvéti időt kivéve, amikor az Apostolok Cselekedeteit idézzük. Általánosságban elmondható, hogy a szentírási részletek kiterjednek az egész Ószövetségre, jelentős részben a prófétai könyvekre.
A könyv címe – Úton a Beteljesedéshez – irányt mutat arra, hogy miként olvassuk az olvasmányok magyarázatát, illetve értelmezését: az egyes szakaszok a keresztény üdvtörténeti szemléletet juttatják kifejezésre, mely szerint Isten az Ószövetségben azt a beteljesedést készíti elő, amely Jézus üdvözítő művében következett be. A kereszténység az Ószövetség könyveit Isten szavának tekinti, amely Isten népének ma is érvényes üdvözítő igazságokat tanít.
A Katolikus Egyház a II. Vatikáni Zsinaton az Ószövetség értékeit így foglalja össze: „Isten tehát, a két Szövetség könyveinek sugalmazója és szerzője, bölcsen úgy rendezte, hogy az Újszövetség benne rejtőzzék az Ószövetségben, az Ószövetség viszont az Újban táruljon föl.” A kötet a „B” liturgikus év ószövetségi magyarázatait tartalmazza.
252 oldal, keménytáblás
Folytatás