Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Rózsafüzér nyitható tasakban - halványkék

Rózsafüzér nyitható tasak

7.00€  6.30€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
Krisztus győzelme Dachauban - P. Johannes M. Lenz

Krisztus győzelme Dachauban - P. Johannes M. Lenz
Dachau egy szép város, München mellett. De hetven évvel ezelőtt a rettegett koncentrációs tábor épült fel a határában. Azért hozta létre a nemzeti szocializmus ezt a tábort, hogy a másként gondolkodókat ide zárja. Lenz jezsuita atya hat évet töltött a táborban.
Ahogy Hitler fellépett kancellárként (1933) rövidesen beszüntette a katolikus egyesületeket, újságokat, hogy eszméit jobban tudja terjeszteni. De még útjában voltak azok a papok, és világi vezetők, akik az ember lelkiismereti szabadsága nevében tiltakoztak a diktatúra túlkapásai ellen. Rövidesen 2579 katolikus pap került Dachauba, (Németországból és a megszállt területekről) ebből 1034 ott halt meg az embertelen bánásmód miatt.
Ez a könyv elsősorban a Dachauban szenvedő papok lelkiségéről szól. Főleg arról, hogyan tudtak a gyűlöletben, megaláztatásban, éhezésben, betegségben, hűségesek maradni Istenhez, hithez és a szeretethez.
Magyar részről Eglis István és Benkő István atyák voltak Dachauban, és még néhányan a környező országok magyar-lakta területeiről.
Ajánlom mindazoknak, akik erről a szomorú időszakról szeretnének több ismeretet szerezni, és példát venni a szenvedésben való kitartásról, és arról a hősies lelkületéről, amely a katolikus papokat jellemezte a tábor szörnyű körülményei között. - Katona István atya.
382 oldal + fotómelléklet.
Folytatás