Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Szövött rózsafüzértartó tasak - Jézus

Szövött rózsafüzértartó t

3.50€  3.15€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Keresztény könyvek » Hagyomány » In omni hora - Minden órában

In omni hora - Minden órában


6.80€

Ez a termék készleten van, rendszerint 1-3 munkanapon belül postázzuk.
Ezt a terméket megrendelheti az új webáruházból is:
www.ruzenec.sk
A Tizennégy Segítőszent kultusza Magyarországon.

Szerzők:Kölnei Lívia & Balázs Erzsébet

In omni hora azaz minden órában segítséget vártak a középkori emberek a Tizennégy Segítőszenttől. A szent csoport tagjainak pártfogását nem csak járványok és éhínség idején kérték, hanem a hétköznapi élet küzdelmeiben is.
Szent Ákos, György, Balázs, Katalin, Borbála, Erazmus, Kristóf, Pantaleon, Vid, Cirjék, Euszták, Dénes, Egyed és Margit emlékét sokáig őrizte a vallásos népi hagyomány és képzőművészet. Magyarországi tiszteletük nyomait kutatja ez a könyv.

Kölnei Lívia 1991-ben végzett a budapesti Eötvös Lóránt Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán, művészettörténet és irodalomtörténet szakon. Diplomáját a Tizennégy Segítőszent kultuszának középkori képzőművészeti emlékeiről írta. A Semmelweis Orvos- történeti Múzeumban és Könyvtárban dolgozik, középkori képző- művészettel és az orvoslás történetével foglalkozik.

Balázs Erzsébet 1998-ban végzett a Jászberényi Tanítóképző Főiskola művelődésszervező szakán. Szakdolgozata témája volt „A Tizennégy Segítőszent kultusza Magyarországon a barokk korban A művelődéstörténet iránti érdeklődését hat éve német és orosz nyelvi idegenvezetőként kamatoztatja.
158 oldal, puhafedeles.