Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Rózsafüzér karkötő - Hematit

Rózsafüzér karkötő - Hema

3.20€  3.00€
Gyorskeresés

Összetett keresés
Keresztény könyvek » Elmélkedés » Élő vizek forrása - Prohászka Ottokár

Élő vizek forrása - Prohászka Ottokár


4.10€

Ez a termék nicsen készleten, csak megrendelésre importáljuk, a szállítás a gyártó aktuális lehetőségeitől függ.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről
„A kereszténységnek a szívre kell utalnia. Rá kell nyitnia Jézus Szívének szeretetéré, mely személyenkint, egyenkint míndenikünké úgy, mintha ki-ki egymaga volna a világon. Több az Ö Isten-szívének rám eső szerete, mint minden, egészében nekem adott emberszív. Egyetlenem pillantást vessünk Krisztus szeretetére, s már átöleltük az egész Hitvilágot, az erkölcsi rend, az erkölcsi ideálok, világát. Abban aTudatban, hogy Krisztus minden hatalmasságok ura, bennünket megváltói Szívének egész bensőségével szeret, megtaláljuk az imádás, a szeretet igazi vonatkozásait Isten tökéletességünk, mindenhatóságához, szentségéhez. Ez a tudat a lelket új életre ébreszti, a hitnek új műveire buzdítja..
Próhászka Ottokár püspök „hattyúdala", az Élő vizek forrása magyarul először 1927-ben, a szerző halála napján jelent meg Fehérvárt, mint a Szociális Missziótársulat kiadása. A könyv viszontagságos kiadásáról írta Schütz Antal: „Mikor a magyar kiadásra került sor, kitűnt, hogy a fordítás alapjául szolgáló kézirat elkallódott. Erre a szerző, akit lábfájás hónapokig tartó pihenőre kényszerített, a német fordítás szemmel tartásával, jelentékeny bővítésekkel tollba mondta az itteni szöveget."
Prohászka püspök atya csodálatos vallomásai, elmélkedései Jézus Szívéről most is a Szociális Missziótársulat kezdeményezésére és közreműködésével jelenik meg, pontosan nyolcvanöt évvel az első kiadás után. A kötetet kiegészítettük a szövegben előforduló idegen szavak magyarázatával, hogy igazán semmi ne állja útját a csendes elmélyedésnek, megértésnek.
180 oldal, puhafedeles.