Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Szövött rózsafüzértartó tasak - Jézus

Szövött rózsafüzértartó t

3.50€  3.15€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
Az egyházi év - Dolhai Lajos

Az egyházi év - Dolhai Lajos
Liturgikus-teológiai esszék
Nyilvánvaló, az ünnepek időpontjának, történetének és liturgiájának ismerete még nem jelenti azt, hogy értjük is az ünnep lényegét. Jól látjuk ezt az elégtelen módszert, amikor olvasunk egy-egy néprajzos leírást az egyházi ünnepekről.
Az egyházi ünnepek megtartása, az ünneplés sokkal többet jelent. Az Egyházi év a megváltás eseményeinek megjelenítése az időben. A liturgikus év által jelenvalóvá lesz számunkra a Krisztus-esemény, hogy abba bekapcsolódjunk és általa megszentelődjünk. Azt is mondhatjuk, hogy az egyházi év az időnk és az életünk megszentelése. Ezért az egyházi év megközelítése nem lehet csupán leíró jellegű. Amikor bemutatjuk az egyházi évet, illetve annak ünnepeit, mindig arra is rá kell mutatnunk, hogy mit és miért ünneplünk. Mit jelent és miért fontos számunkra Krisztus misztériumának, a megváltás művének egyik vagy másik eseménye. Azok a liturgikus teológiai esszék, melyeket ebben a könyvben találunk, ezekre az alapvető kérdésekre akarnak válaszolni.
Az esszék egyéni hangvételű tanulmányok. A liturgikus teológiai esszékben pedig a teológus akarja Egyházunk liturgiáját, jelen esetben az egyházi év ünnepeit érthetőbbé, s így megünneplésre még méltóbbá tenni.
204 oldal, puhafedeles.
Folytatás