Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Áldoztató ostya 35mm - 1000db

Áldoztató ostya 35mm - 10

6.20€  5.60€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
Az Ég tartja a Földet - Zsuffa Tünde

Az Ég tartja a Földet - Zsuffa Tünde
[4444]

Regény Árpád-házi Szent Erzsébet élete alapján
Az Erzsébet, a szerelem szentje című musical ebből a regényből készült
Az Ég tartja a Földet. Ez a titok egy olyan kislány szívében ölt alakot, akinek születését a csillagokból jövendölték. II. András király gyermekét a hatalmi érdekek elszakították családjától. Messze hazájától jelölték ki a jegyesét, a türingiai őrgróf fiát, miközben anyját éppen idegen származása miatt gyilkolták meg. Hogyan lehet ennyi veszteséget túlélni? Árpád-házi Erzsébet szívét azonban a tragédiák nem kérgesítették meg. Sőt! Csordultig telt életörömmel és szerelemmel.
Zsuffa Tünde legújabb regényében ezúttal a XIII. századi Európában kalandozik. Az írótól megszokott érzelmi mélységgel tárja elénk, hogyan vált a magyar királylány határozott őrgrófnévá, akit anyósa ármánykodása, férjének távolléte, járványok, tűzvész, halál sem tudott megtörni és lelkét nem torzította el a ráruházott hatalom. Erzsébet a szegények és a betegek oltalmazója volt, így már életében szentként emlegették.
A mű jóval több egy életrajznál. Szembenézés az emberi gyarlósággal, az emberi lélek önzetlen nagyságával. Korkép Magyarországról, amelyet a hatalomnak hízelgő, korrupt főurak összeesküvései gyengítenek. Trónviszályok, gyilkosságok szövevényén át rajzolódik ki egy fiatal nő portréja, akinek jósága, hite bátyjának, IV. Bélának is erőt adott a tatárok dúlta ország újjáépítéséhez. Isten kegyelme tartja az emberi életet. Ez Szent Erzsébet üzenete nekünk. A titok ott van mindannyiunk szívében…
256 oldal, 13 x 21 cm, keménytáblás.


Folytatás