Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Rózsafüzér nyitható tasakban - rózsaszín

Rózsafüzér nyitható tasak

7.00€  6.30€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
A szent zene - XVI. Benedek pápa

A szent zene - XVI. Benedek pápa
A Logoszra hangolt művészet.

A II. Vatikáni Zsinat liturgiáról szóló konstitúciója így fogalmazza meg a szent zene jelentőségét: „Az egyetemes Egyház zenei hagyománya fölbecsülhetetlen értékű kincs. Minden más művészeti kifejezésmód fölé emelkedik, leginkább azért, mert a szent szövegeket kísérő dallam az ünnepélyes liturgiának szükséges és integrális része."
XVI. Benedek pápa köztudottan kiemelt fontosságot tulajdonít a liturgiának, ezért számos alkalommal írt és beszélt a szent zene fontosságáról is hivatalos egyházi rendezvényeken, világi koncerteken, és a zenével kapcsolatos különféle találkozókon. A kötet ezeket a beszédeket gyűjti csokorba.
A pápa számos oldalról közelíti meg a zenét. Nevezi egyetemes nyelvnek, eleven és eredeti katekézisnek, a találkozás és a megismerés eszközének, de beszél a Jézus születését hírül adó angyalok énekéről is, s ebben a kontextusban a „mennyei liturgia" részének tekinti a zenét. Mindezek során a művészeti ág bibliai és teológiai alapjait is körvonalazza, útmutatást adva és új szemléletmódra buzdítva ezzel mind a zene művelőit, mind a zene hallgatóit, befogadóit.
70 oldal, 12x18 cm, puhafedeles.

Folytatás