Bevásárlókosár 0 termék
Kategóriák
Információk
Akciós termékek

Rózsafüzér nyitható tasakban - halványkék

Rózsafüzér nyitható tasak

7.00€  6.30€
Gyorskeresés





Összetett keresés
Nem létező termék!
A család evangéliuma - Walter Kasper

A család evangéliuma - Walter Kasper
A kötet teljes egészében tartalmazza azt az előadást, amelyet Ferenc pápa felkérésére Walter Kasper tartott a családnak szentelt szinódusi folyamatot elindító bíborosi tanácskozáson 2014-ben. Könyvben való megjelentetéséhez kiegészítéseket is fűzött a szöveghez.
Az előadás a mai valóság által felvetett kérdésekkel kíván szembesíteni és ehhez a teológiai alapot megvetni. Válaszra pedig csak akkor jutunk, ha közösen fontolóra vesszük Jézus üzenetét, ha nyitott lélekkel meghallgatjuk a megosztott tapasztalatokat és érveket, és mindenekelőtt ha közösen imádkozunk Isten Szentlelkéért.
A könyv a keresztény hit talaján állva vizsgálja a házasságot, s ezért a rá vonatkozó örömhír, a házasságról szóló evangélium előtérbe állítását tartja az egyház egyik fő feladatának. Többek között azt javasolja, hogy az elvált újraházasodottak összetett problémakörét ne pusztán egyházjogi szempontból és az egyháznak mint intézménynek a szemszögéből nézzük, hanem változtassunk a hozzáállásunkon, és az irgalmas szamaritánushoz hasonlóan a szenvedő és segítséget kérő ember oldaláról nézzük a helyzetet.
92 oldal, puhafedeles.
Folytatás